01 september 2008

Svenska Kyrkans präster driver smedja på Skansen

Svenska Kyrkan har stora resurser. Hundratusentals frivilliga medarbetare och upp emot 25 000 anställda. Fattas bara annat med fler än 7 miljooo.oooner medlemmar.

Två präster i Svenska Kyrkan har startat Seglora Smedja som en mötesplats för andlighet, kultur och samhälle, med ett fint program för hösten. Kolla här

Bland aktiva i Svenska Kyrkan är båda kända namn. I andra sammanhang är väl den ena mer känd än den andra, pga jobbet som chefredaktör på boulevardtidningen Aftonbladet. Så här presenterar de sig:

Helle Klein och Ewa Lindqvist Hotz är grundare och ledare av Seglora smedja. Helle är präst och journalist. Just nu arbetar hon i Nacka församling och är tjänstledig från sitt arbete som politisk chefredaktör på Aftonbladet. Ewa är präst, skribent och föreläsare. Hon har profilerat sig inom flera angelägna områden: globala rättvisefrågor, etik i närings- och organisationslivet och som en tydlig förkunnare i storstadsmiljö.

Höstens fyra programkvällar på Skansen får en tydlig svenskkyrklig och kristen profil med präster och biskopar med som gästande medverkande alla gånger utom en.

Tillägg lördag 6 september Allkristna dagstidningen Dagen skriver om Seglora smedja

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Jätteradikalt. Kungliga Djurgården och en hundralapp till Skansen i entréavgift (antar jag?). Ett glas rödvin passar fint på hemvägen sen. Nu har vi varit goda. Försooooning. My ass. Satsningar som denna är de nya avlatsbreven.