21 oktober 2008

80-talisterna ger hopp om livet

80-talisterna är generation Y. De tar ansvar och ställer krav. En annan egenskap är att de inte är nöjda. Så bra.

Den fantastiske Alf Henriksson skrev något om att när missnöjet tryter är framtiden slut. Det ligger en kraft i att hoppas på mer, att göra sig ansträngningen att ta ett steg till.

Anders Parment kom i vintras ut med en bok om Generation Y. För tidningen Internet World berättar han om vad som är typiskt för 80-talisterna och hur de ska tas.

När generationen Why ställer frågor, ställer krav, då är det inte alla gånger lätt att tillhöra en äldre generation. Men det är nyttigt.

Generation Y förväntar sig ett transparent samhälle med mycket och rak kommunikation. De värderar och använder de sociala nätverken. Ge gnäller inte hos chefen, utan söker själva problemens lösningar.

I början av året skrev Parment en Brännpunkt i SVD om generation Y, för att göra PR för den då nya boken får man anta.

Generellt har generation Y egenskaper som behövs i arbetslivet, men på väg in i en lågkonjunktur finns risken att inte minst min egen generation 60-talisterna finner skäl för att hålla 80-talisterna åt sidan.

11 november talar Anders Parment på Kompetensmässan i Stockholm.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var det värsta jag har hört på länge. Så det är så det funkar att ni försöker hålla oss borta.

Men jag ska säga dig, att vi 80-talister skapar och hittar alltid nya vägar.Vi behöver inte er för det är ni som behöver oss. Ska vi slå vad!