01 juni 2007

Blomstertid i landets kyrkor

För ett år sedan var det en mediesnackis om barn och ungdomar skulle hindras från att hålla skolavslutningar i landets kyrkor. Denna vår frågan knappast alls varit en mediesak. SR Jönköping tar dock upp ämnet idag

Det är inte mycket som återkommer i medier. Jo, tips om bantning ochskatteavdrag förstås.

Förhoppningsvis har skolledningar i dialog med elever och deras föräldrar utan press utifrån använt läsåret för att för att sansat enas om ordningar som fungerar utan att diskriminera och utan att ta bort en glädjefylld gemensam avslutning på terminen eller skoltiden.

Skolverkets bedömning

Andra bloggar om: , , , ,

1 kommentar:

Jämtlandstösen sa...

Hos oss blev det ingen julavslutning för skolan i kyrkan i fjol. Det var första gången på många år det inte blev så, för det var en lång tradition för skolan att komma till oss. Tidningarna här skrev en del om detta. Nu kommer skolan att ha sin sommaravslutning hos oss, rektorn har informerat elever med föräldrar genom ett brev och den som inte vill delta har möjlighet att avstå. Tidningarna här har hört av sig till oss och undrat hur det skulle bli hos oss i år. Men ännu inte skrivit något om detta. Det känns bra att skolan kommer till oss igen. Självklart kommer det vi säger och gör utformas på ett sätt som inte diskriminerar någon.