11 september 2009

Kyrkoval 20 sept: Nu blev minst 200 miljoner en valfråga

Alliansregeringens minister för kyrkofrågor vill att Svenska Kyrkans medlemmar ska tro att det statliga kulturstödet till vården av Sveriges kyrkor är garanterat. Svenska Kyrkans generalsekreterare tycks ha på fötterna när han kritiserar henne och regeringen.

Nu blir vården av kyrkobyggnader en valfråga i Kyrkovalet 2009. Svenska Kyrkans medlemmar bör få veta var moderater och centerpartister som ställer upp som partier i kyrkovalet har sin lojalitet: gentemot kyrkan eller sittande regering?

Nästa år är det riksdagsval. Det kan bli maktskifte. Vem tror att den röd-gröna regeringen återställer det statliga kyrkobyggnadsbidraget? Röstande medlemmar i Svenska Kyrkan gör gott i att fråga sossarnas kandidater också: När kyrkan och staten inte kommer överens, på vems sida står du?

Andra bloggar om: , , , , ,

1 kommentar:

Leif Ekstedt sa...

Det kan ju sluta med, att staten tar hand om vården av kyrkobyggnader som är värda att vårdas.Kulturdepartementet kan göra två flugor på smällen eller
tvärt om. Politikerna tar alltså hand om kulturminnesvård av gamla kyrkobyggnader och står fast vid tidigare beslut i den överenskommelse som träffades angående prästlönefonderingen.
Svenska Kyrkan får vårda sin trosutövning i stället. Ganska nyttig verksamhet rent av miljövänlig.