15 april 2011

En upphämtning. Ett missionsuppdrag.

Så konstaterar jag att det längsta (?) uppehållet i den här bloggens mångåriga historia skiljer det här inlägget från det förra. Det kan vara så att några kyrkliga händelser i tiden däckade mig. Ulla Karlsson-debatten och många ryggmärgsreaktioner i bloggosfären på de två debattartiklarna av aspebodaprästen berörde mig illa. Som tur är har några kommentarer varit både sansade och kyrkan trogna. Och i söndags lyssnade jag till en mycket bra predikan om fastans och påskens kärnbudskap. Predikanten heter Evelina Johansson och hon är präst i Örebro Olaus Petri församling i Svenska Kyrkan.

Idag och igår har jag varit inbjuden till arbetslag med anställda medlemmar i två olika församlingar i två olika stift i Svenska Kyrkan. På båda ställena var jag ombedd att säga något om hur en församling kan kommunicera med hjälp av sociala medier.

Det känns verkligen angeläget att det inte ska dröja mer innan församlingar i allmänhet har medarbetare som ser koppling mellan evangelium och kristen människosyn i förhållande till de möjligheter till ömsesidighet och ögonhöjd i kommunikation också på distans som sociala medier medger. Det är hög tid att flytta större delen av den uppmärksamhet och de miljoner som Svenska Kyrkan sammantaget lägger på gammelmedia, 1900-talets stora massmedier. De medier som en gång kan sägas ha varit en nödvändighet utan alternativ, men idag är både dyra och dåliga.

Jag har lagt upp ett par presentationer på Prezi. En längre och en kortare. Är inte helt säker på hur begripliga de är utan mina ord tillsammans med dem. Idag bambusade vännen Johan pratet med sin mobiltelefon.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: