05 augusti 2008

Smått förvirrat om nästa biskop i Härnösand

Nästa år ska en ny biskop utses för Svenska Kyrkan och Härnösands stift. På allehanda.se spekulerar en Lennart Lundberg om vilka som kan tänkas komma ifråga som efterträdare till nuvarnade biskopen Tony Guldbrandzén.

Förhoppningsvis är det inte samma Lennart Lundberg som hör till inventarierna på Svenska Kyrkans egen veckotidning, Kyrkans Tidning. Även om då och då tar tjänstledigt för att bidra till tv-program om eländet i Svenska Kyrkan, så är det väl inte troligt att han ställer upp som sommarvikarie på en norrlandstidning. Faktarutans innehåll styrker resonemanget: Det finns minst två Lennart Lundberg som skriver i tidning.

En av de listade kandiadaterna i artikeln har redan blivit biskop: Thomas Söderberg, som är Västerås stifts biskop sedan i våras. Johan F Dalman som omnämns två gånger i artikeln med olika titlar är i själva verket varken enhetschef eller ekumenikhandläggare. Han är utsedd till domprost i Strängnäs. I Strängnäs stift var han för övrigt en av de två kandidaterna i den andra omgången av biskopsvalet där 2005. Det som slutade med att Hans-Erik Nordin blev det stiftets biskop efter biskop Jonas Jonsson.

Mer intressant är att ta del av de förslag på biskopskandidater som poppar upp i kommentarerna till artikeln på allehanda.se

Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men käre värld vad struligt det verkar!!!

Leif Ekstedt sa...

Lennart Lundberg hade han inte några rader om Heliga Trefaldighets
äventyr med Mats Jonsson?