18 april 2005

Kyrkans Tidning som spejare i omvärlden

Kyrkans Tidning är Svenska kyrkans egen veckotidning. Tidningens läsare är väl medvetna om redaktionens ambition att bevaka och belysa brister och oegentligheter i kyrkans inomvärld.

Kyrkans Tidning kan inte beskyllas för att vara överslätande och glättig i sin beskrivning av livet i Svenska kyrkan. Och även om det ibland kan bli lite för mycket av det goda för en trogen läsare är det i grunden bra att redaktionen påminner om att det finns en hel del att åtgärda: reda ut och ändra på.

Men efter gårdagens P1 Granskar www.sr.se/P1/kaliber om begravningsbyrån Fonus och P4 Extras uppföljning www.sr.se/p4/extra så tänker jag: Så bra det vore om Kyrkans Tidning också vände sökarljuset mot de mörka hörnen i kyrkans omvärld. Till hjälp för kyrkans medarbetare i deras bevakning och analys av omvärlden. Till deras hjälp som drabbas av fel och brister och som borde kunna påkalla kyrkans stöd och hjälp.

Det har möjligen redan hänt att Kyrkans Tidning gjort det jag nu efterfrågar. Om det är så, är det bara mitt fel att jag i så fall glömt det?

1 kommentar:

Anonym sa...

Så sant som det är sagt! Det kritiska uppdraget tas uppenbart på allvar när det gäller SvK. Gott så. Men behovet av att utvidga det till "de mörka hörnen i kyrkans omvärld" är uppenbart.