31 juli 2008

Dagen-Emanuel är värd uppmärksamhet

Bloggen Same same but different är nyfiken på allkristna dagstidningen Dagens journalist Emanuel Karlsten. Roligt och rättvist att Emanuel får uppmärksamhet för sina insatser på Dagen.

Svenska Kyrkan har ingen dagstidning. Men väl en veckotidning. Förra redaktionschefen Elisabeth Sandlund är Dagens chefredaktör. Brygubben ber en bön för att ledningen och inte minst ägarna av Kyrkans Tidning ska vakna och modernisera den journalistiska verksamheten. Det minsta man kunde förvänta sig är att Kyrkans Tidning förser Svenska kyrkans många webbplatser med dagliga nyheter. På svenskakyrkan.se borde Kyrkans Tidning sända både webbradio och webb-tv.

Kyrkans Tidnings egen webbplats borde integreras med svenskakyrkan.se och Berling Medias sidoprojekt med webbradio Refugen blir ett slöseri med engagemang, idéer och pengar om den inte intregreras med de kyrkliga webbplatser som har besökare. Att inte Refugen ens har banners på Kyrkans Tidnings webbplats eller på webbplatserna för Amos och Trots Allt är bara dumt.


Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kyrkans tidning är en fristående organisation som har till uppgift att kritiskt granska Svenska kyrkan. Det vore märkligt att integrera deras webbplatser.

Anonym sa...

Men en tidning har väl också ägare? Och vad det gäller Kyrkans tidning är ju faktiskt Svenska kyrkan en av ägarna. Är Kyrkans tidning den tidning som Svenska kyrkan vill ha som husorgan? Att kritiskt granska är inte detsamma som att alltid välja att beskriva en händelse så trist som det bara är möjligt.

I veckan hade Svenska Kyrkans Unga riksmöte i Kristianstad. Inför denna händelse skrev KT bara om att det var färre anmälda än tidigare år. Under mötets gång hörde de av sig en gång för att fråga om hur vi drabbats att stormen i sydsverige i måndags. Då det inte varit några större problem eller incidenter var det inte heller intressant för dem att rapportera.

Jag skulle hellre vilja ha en Kyrkans tidning som ser som sin uppgift att allsidigt belysa snarare än att kritiskt granska.