20 april 2010

Sju ord till en församling som verkligen vill kommunicera

Om ett par veckor samlar sig Svenska Kyrkan till nationella KOM-dagar i Sollentuna. Det är tradition att informatörer och andra som arbetar med kommunikation i församlingarna och andra delar av Svenska Kyrkan samlas en gång om året för att lära nytt och mer, för att dela erfarenheter och nätverka.

Efter att ha missat KOM-dagarna två år i rad hade jag anmälde jag mig före påsk som deltagare på KOM 2010. Som egenföretagare får man unna sig lite fortbildning då och då.

Tillägg 21 april: Jag blev uppmärksammad på att de länkar konferensledningen skickat mig tycks ha lagts i ett låst intranät. Men den här länken borde fungera så att hela målgruppen för dagarna och alla andra inresserade kan förse sig med information.

Lite överraskande blev jag kontaktad av arrangörerna i fredags. Det visade sig att konferensledningen levde i tron att jag var inbokad som en föreläsarna. Om det visste jag inget. Någonstans i processen hade kommunikationen klickat. Nu är det fixat, kommunikationen är upprättad och med det är jag inbokad och har skrivit några rader för att berätta om mitt bidrag till KOM-dagarna.

Sju ord till en församling som verkligen vill kommunicera
2009 kraftsamlade nio församlingarnar i Örebro, för att under ett år öka medarbetarnas förståelse för kommunikation, inspirera till utvecklat mediebruket och göra försök med det nya. Projektet tog sin utgångspunkt i fyra perspektiv: Sinnenas, Vägarnas, Budbärarnas och Mötenas församling. Det här är berättelsen om vad som hände under året, hur de fyra perspektiven med olika metoder användes för att nå målen och om de sju ord som blev den framtidsinriktade rekommendationen till församlingarna 


Jag ser fram emot att få vara med på KOM-dagarna, både som deltagare båda dagarna och bidra med mitt seminariepass. Till KOM-dagarna bär jag med mig berättelsen om Svenska Kyrkans satsning på kommunikation i Örebro förra året.

Den kommunicerande församlingen märks på sitt uttrycksfulla kroppsspråk.Sinnenas församling doftar gott. Vägarnas församling är en stigfinnare. Budbärarnas församling har många berättelser och många berättare. Mötenas församling utövar ett värdskap med seende ögon och varma händer.  

Det rapporteras att fler än 160 människor redan anmält sig som deltagare i KOM-dagarna. Anmäl dig här
Hela programmet här.

5 kommentarer:

Markus sa...

Är informationen om KOM-dagarna så hemlig att den måste ligga på ett låst och tillbommat intranät?

"Vi och dom".

Maja sa...

Haha! Men det är ett "gemensamt intranät" Markus, klura ut den nöten den som kan.

Brygubben sa...

Aj då, funkade inte länkarna till mer info om KOM-dagarna.
Bättre med denna?
http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?di=83586

mia7007 sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mia sa...

En reflektion...är det så klokt att prata om "hur de fyra perspektiven med olika metoder användes för att nån målen", när sex av sju delmål inte uppfylldes. Med en annan vinkling så kan det säkert bli en inspiration!
Mia