14 december 2006

Radioåret 2007

Sveriges Radio - dominanten i den svenskspråkiga etern - har presenterat nya program för 2007.

Låter bra att Åke Pettersson blir kvar för att spegla mediebranschen. Att Vår grundade meningar ersätts av Publicerat ser på pappret ut mest som en namnändring. Om det blir mindre av granskning i Petterssons nya program, så framgår det att Petter Ljungren, tidigare bl.a. Kaliber och Front blir programledare i medieprogram nr 2. Ännu utan eget namn.

Välkommen Annika Lantz till P1.

Stefan Wärmelin och Staffan Schöier får göra nya Svenska Nöjen på fredagar kl 11. Men bara en halvtimme. På tog för kort.

Nya barn- och ungdomssatsningar i PR 3 låter bra. Och det tycks finnas en tänkt koppling till nätradion. Som lyser med sin frånvaro i beskrivningen av P1-utbudet. Vad tror SR-ledningen om oss P1-lyssnare? Att vi saknar dator och bredband, eller?

Li Skarin kommer Brygubben ihåg från gamla Transit. Ser fram emot att hon får göra livsåskådningsprogram. Och så bra att det blir i P3.

Att flytta gamla kära Naturmorgon till P4 gör väl inget. Brygubben kan ratta sig fram.

Men hur kommer lördagsförmiddagen se ut i P1 nästa år? Blir Konflikt kvar. Utan Cecilia Uddén är det inte längre detsamma. Och har alltid varit en halvtimme för långt.

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: