20 maj 2007

Stillsam kyrkokritiker insajder

Den stillsamme bloggaren i Närke leder en församling i Svenska kyrkan. Från sin position och med lång erfarenhet av kyrkolivet på insidan levererar han den 19 maj en kyrkokritisk postning.

När kyrkan satsar allt mer på att bygga ut verksamheterna och allt mindre på att väcka tro och hjälpa människor vidare in i trons liv – då är det kris.

När kyrkan bekymrar sig mer för sina logotyper och kommunikationsplattformar än människors tro och deras frälsning – då är det kris.

Men ur kris föds också nya möjligheter. Ur leda över det ytliga materiella livet föds längtan efter något som håller, något som bär. Ur brist på Gudskunskap föds längtan efter att veta mer om mysteriet och det heliga. Än har inte bönen tystnat och än ljuder lovsången till Guds ära.

Svenska kyrkan i Örebro tar emot diakoner och präster från hela Strängnäs stift. Det är stiftets biskop Hans-Erik som kallat till fortbildning. Temat för utbildningen är Trovärdig.

Vad gör en kristen församling trovärdig? Bloggaren Stillsam tror inte det är verksamheterna, utan förseslår mer av mysterium och helighet. Kritiken är inte utan hopp. Och det är för väl.

Andra bloggar om: , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Stillsam har så innerligt rätt !