04 juni 2008

Ett kristet pressmeddelande med aningen av ironi

Svenska missionsrådet stod i skottgluggen tidigare i år när Riksrevisionen granskade ett antal av kyrkornas biståndsprojekt med lupp. Nu vet vi att 98 procent av statens bidrag till kyrkornas internationella arbete i de granskade hade hamnat rätt, även om redovisningen i något fall kunde varit vassare. Bara en tusendel av penarna hade hamnat på annat ställe än det från början var tänkt.

Tidningen Dagen skriver om saken. Hoppas nu att Kyrkans Tidning också följer upp den här nyheten.

Ur Svenska Missionsrådets pressmeddelande saxar jag:

- Det är allvarligt att 0,1 procent av pengarna (49,000 kr) har använts på fel sätt. Det gör oss ännu mer övertygade om vikten av vårt arbete med kapacitetsutveckling och värderingsfrågor, säger Anders Malmstigen, ansvarig för utvecklingssamarbete på Svenska missionsrådet.

(...)

Totalt granskade Riksrevisionen 15 projekt som fått medel via Sida. Den totala budgeten för dessa projekt är 35 616 000 kronor. Granskningen kostade 4 400 000 kronor.
- Vi är tacksamma över att bli granskade, det är en hjälp för oss i vårt arbete. Korruption är oacceptabelt och får inte förekomma. Det handlar om förtroende och att förvalta medlen på ett ansvarsfullt sätt, säger Anders Malmstigen.

Brygubben förnimmer en lite ironisk ton i pressmeddelande. Den finns där med rätta. 4,5 mille kostade det staten att kolla att de 35 miljonerna kommit rätt och var redovisade. Det felade på 49.000 kr visade det sig i slutändan.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, verkligen! Här satt ironin perfekt och jag hoppas som du att det uppmärksammas - av många skäl!