17 juni 2008

FRA-kramare i Svenska kyrkans högsta ledning

I kyrkostyrelsen för Svenska kyrkan är den moderate riksdagsledamoten Hans Wallmark en av ledamöterna. Han är aktiv företrädare för regeringens linje att öka möjligheterna för staten att avlyssna dina och mina telefonsamtal och tjuvläsa dina och mina sms och mejl.

Hans Wallmark har varit chefredaktör på Nordvästra Skånes Tidningar och kommunalråd i Ängelholm.

Nog är det en målkonflikt i att aktivt verka för ett orwellskt samhälle och samtidigt sitta i ledningen för en kyrka vars kallelse är att stå på de svagas sida gentemot övermakten.

En riksdagsledamot som bättre lyckas förena tro och handling är prästen Cecilia Wikström. Hon är ledamot för folkpartiet och deklarerar att hon står emot partipiskan och ska rösta nej.

Allkristna tidningen Dagen rapporterar utförligt och har egna åsikter om nya FRA-lagen. Svenska kyrkans veckotidning Kyrkans Tidning väljer att toppa med att biskoparna får högre lön och att kyrkorna i Rom inte öppnas för filminspelning av Änglar och demoner.

Så jag frågar Dag Tuvelius, chefredaktör: - Vore det inte mer i läsarnas intresse att skriva om Wallmark, Wikström och FRA?

Uppdatering 18 juni 08:25 - Jag ser att Kyrkans Tidning igår 16:25 hade lagt ut en artikel om att FRA-lagen hotar självavården. Den hade jag missat. Det var slarvigt. Helt rätt med en egen vinkling av Kyrkans Tidning på hur en viktig och uppskattad tjänst från Svenska kyrkan påverkas av avlyssning.

Kyrkans Tidning har fått Svenska kyrkans generalsekreterare att bidra med en rätt aningslös kommentar. Med tanke på att generalsekretare Lars Friedner är jurist kan man förvänta sig både mer engagemang och insikt i en lagstiftningsfråga.


Andra bloggar om: , , , , , ,

1 kommentar:

Markus sa...

FRA-kramare? Nehe du. Wallmark har tillhört de tveksamma. Han sa häromdagen att han fortfarande kunde landa i ett nej.

Nu verkar det bli återremiss? Roligt att Riksdagen blir levande.