15 november 2010

Det är något lurt: Dödshot för både Volontäråret och Bibelsajten

Uppdatering 17 december: Frimodig Kyrka - en inomkyrklig förening för förtroendevalda - utmanar de andra grupperna i kyrkomötet att tillsammans med dem rädda Volontäråret med en del av "partistödet". Dagen rapporterar och Carina Etander Rimborg från gruppen Partipolitiskt Obundna i Svenska Kyrkan bloggar om saken. Prästen Dag Sandahl är med i gruppen Frimodig Kyrka och bloggar om stödet till Volontäråret.


Tillägg 25 november Carina Etander Rimborg är ombud i kyrkomötet och ordförande i kyrkolivsutskotet. Hon bloggar om dödshoten mot Volontäråret och Bibelsajten
------

När vuxenkyrkan går in i slutfasen på stortprojektet 0-18 år i Svenska Kyrkan är samtidigt existensen för både ungdomarnas Volontäråret och Bibelsajten hotade. Kyrkostyrelsen svarar för den budgeten. Hur tänker de?

Rädda Volontäråret heter en ny grupp på Facebook. Bibelsajten berättar själva om den kommande nedsläckningen. 

Nä, gubbar och gummor i kyrkoledningen, nu får ni ta och skärpa er. Det här är ju inte trovärdigt i någon ände.

Pengarna finns. Svenska Kyrkan är rik. Volontäråret har en betydande roll för rekrytering av nya medarbetare i Svenska Kyrkan när närmare hälften av de som nu jobbar går i pension de närmaste åren. Bibelsajten är ett långt mer seriöst webbprojekt än den upphausade bönewebben.

Uppdatering 17 november: Tidningen Dagen skriver om nedläggningshotet av Bibelsajten.

Uppdatering 18 november: Svenska Missionskyrkans blogg Amen.se skriver om Bibelsajten.

Och Svenska Kyrkans Tidning kommenterar nedläggningshotet i ett ledarstick: "Bibelsajten är en kvalitetssatsning på nätet, långsiktigare än de flesta. (...) Den mer glansfulla Bönewebben borde inte få överskugga sin äldre och mer lågmälda kusin. Tänk om, kyrkostyrelsen!"

Senare under torsdagen publiceras en artikel på Svenska Kyrkans Tidnings webbplats.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

Karolin sa...

Fast tyvärr är ju en stor del av problemet att Ungdomsstyrelsen drar in bidraget till volontäråret. De vill satsa på "underprivilegierade ungdomar"...