06 maj 2008

Ulrika Knutsson läser Lars Norén

Läs Ulrika Knutssons krönika i Veckan Affärer över Lars Noréns feta bok.

Lars Norén har gett oss många ansikten. Som vi kan spegla oss förfärat i. Ett är den falska
blygsamheten. Ett annat är borgarskapets diskreta charm.

Gångna veckan har det debatterats i många medier om det lämpliga eller ej i att tevesända Englas begravning. Man skulle också kunna debattera det lämpliga i att Lars Norén har tillgång till medier och scener.

Andra bloggar om: , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ett förslag. Jämför Ulrika Knutssons anmälan av Lars Noréns utgivna dagbok, hennes analys av vem Lars Norén är, med Lars Noréns fåtaliga rader (jag har bara läst halva dagboken) om henne. Lars Norén är närmast mild i sitt omdöme medan Ulrika tydligen blivit rasande. Av den text jag läst av Lars Norén handlar en bråkdel om kritiska utfall. Däremot har han en en knivskarp blick när han beskriver människor och som han uppfattar deras karaktärer verkliga karaktärer. Detta blir väldigt uppenbart om man jämför hans dagbokstext med kritiska kommentarer.

Ahsurup sa...

Ulrika Knutsson avslöjar sig genom sin reaktion. Jag har inte heller hunnit läsa hela dagboken, men noterat Noréns kommentar att Knutsson fått för sig att hon ska vara rolig i sina kommentarer i P!:s Godmorgon värld. Vilket Norén finner pinsamt. Som sagt detta är en liten kommentar i en jättelång dagsbokstext. Likafullt var Knutsson tvungen att skriva en hatisk anmälan av daboken. Hon blev sårad och kände sig tvungen att skriva. Norén publicerar inte bara avslöjande iakttagelser av andra människor, utan framför allt om sig själv. Förutom träffande iakttagelser av vår samtid. Läs dagboken, den är inte bara en sann skildring av vår samtid, den inrymmer också mycket skönhet, vilket recenster som drabbas av den glömmer bort.

Ahsurup sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Ahsurup sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Ahsurup sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.