16 november 2007

Objektiv och opartisk är inte samma sak

En av mina favoritjournalister sände igår direkt från Beirut. Cecilia Uddén mötte den legendariske reportern Robert Fisk, intervjuade honom och följde honom till ett seminarium där han debatterade journalistrollen.

Det är radioprogram som Uddén i P1 som kan få mig att - trots allt - tro på public service och överväga ett aktivit stöd. Det är journalister som Uddén och Fiske som återför mig till en tro på journalistik med heder, trots skittidningen Aftonbladets förödande inverkan på det svenska medielandskapet. Varje journalist med hedern i behåll bör lämna den tidningen.

Vilken journalist på Aftonbladet kan hävda att hon eller han inte har möjlighet att välja en mer seriös arbetsgivare och en plattform för det som finns av värde att berätta?

Lyssna på Uddén i P1 torsdag 15 november. Det är sista chansen för den här gången.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

3 kommentarer:

samuel Garlöv sa...

Klar vi ska stödja public service i Sverige! Annars kommer framitdens svenskar vara lika hajja på current events som amerikanarna och tro mig det är en skrämmande tanke.

marvi sa...

Visst, gärna vinklade journalister som Fisk, Uddén och Elmbrant. Men varför bara såna som lutar åt vänster eller fokuserar på arabsidans "case" i Israel/Palestina-konflikten?

Några krönikörer med liberala eller konservativa åsikter vore välkommet. Eller varför inte en som är positiv till Israel.

Anonym sa...

Re.Marvi
Skojar du eller, nästan all media särskilt dagstidningar i Sverige är ju extremt Pro Israel .Jag rekommenderar starkt att du läser Robert Fisk's bok Det stora kriget för mänskligheten
- kampen om Mellanöstern..
Där står sanningen varken mer eller mindre..