20 april 2008

Stödannonsering ersätter presstöd

Alliansregeringen jobbar på att minska presstödet till Svenska Dagbladet. Istället satsar man på stödannonsering i samma tidning. Med en i sig helt onödig platsannons på en kvartssida berättar man det alla berörda redan vet: Bo Bylund har fått sparken och nu ska den tomma stolen efter honom fyllas.

Regeringskansliet hade kunnat nöja sig med att anmäla det lediga jobbet till Arbetsförmedlingen och alla som har en bevakning på generaldirektörsjobb skulle få ett mejl om saken. Och de i den gruppen som tycker att de själva är strategiska och utvecklingsinriktade, kan leda konstnadseffektivit, entuiasmerande och motiverande, kan arbeta strategiskt med kompetensförsörjning och kommunicera organisationens roll, uppdrag och verksamhet med allmänhet och media - de kan börja skriva på sin ansökan och putsa på sitt CV.

Antagligen har regeringskansliet också stödannonserat om det lediga jobbet som generaldirektör för Folkhälsoinstitutet i SvD.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

1 kommentar:

marvi sa...

Kan de inte lägga ner Folkhälsoinstitutet i stället?

Varje gång jag ser den där vänsterpartistens nuna i TV får jag lust att trycka i mig en påse chips, bara för att markera min frihet. :-)

Paternalism i kubik.