12 november 2007

Utan att be om lov: Ombud i kyrkomötet ska blogga ihop

Tre av ombuden i Svenska Kyrkans kyrkomöte har gått samman om en blogg. De är alla tre redan erfarna bloggare, så steget är inte så långt.

De har goda förutsättningar att ge en snabb och intressant rapportering från de två årliga kyrkomötesveckorna. Och förhoppningvis också inför de veckor kyrkomötet är samlat, för att berätta om och kommerntera motioner och skrivelser.

Med sitt initiativ visar de också på att kommunikation i Svenska Kyrkan inte behöver betyda att man frågar om vad som går för sig eller ber om lov. Och inte behöver man be om pengar heller. Startkostnaden för en blogg kan vara noll kronor.

På svenskakyrkan.se som är den rikskyrkliga webbplatsen saknas fortfarande allt vad bloggar heter. Kyrkomötesbloggen är ett bra initiativ. Lika bra att de tre ombuden startar en grupp på Facebook också.

Nya Kyrkomötesbloggen

Kyrkans Tidning skriver men har missat att länka.

Andra bloggar om: , , , ,

5 kommentarer:

Marta Axner sa...

i har redan en grupp på facebook (tillsammans med andra kyrkomötesombud). Det var där idén till bloggen föddes.

~Karin Långström Vinge~ sa...

Jag fattar inte varför eller vem vi skulle be om lov?

Brygubben sa...

I den tid när rikskyrkan hårdlanserar en såkallad monolitisk varumärkesmodell är det inte helt riskfritt att använda använda namnet "kyrkomötesbloggen".
I en intervju tidigare nu i höst uttryckte biskop Ytterberg oro för en regelstyrd kyrka. http://www.sr.se/vastmanland/nyheter/artikel.asp?artikel=1570930

Inte minst kyrkomötet är uppbyggt på och omgärdad av många förutfattade meningar. En blogg kan bidra till förändring. Det är positivt.

~Karin Långström Vinge~ sa...

Jaha. Om någon har synpunkter får vi väl ändra namn, då.

Brygubben sa...

Namnbyte avråder jag bestämt ifrån.

Och jag ser fram emot att fler framåt ombud ansluter sig till bloggen.

Det vore kul med inlägg året om. Det lär inte bli någon brist på ämnen eller vinklingar.