06 januari 2010

Mina kvinnliga vänners underkläder

Igår slösurfade jag på Facebook och det bröjade rada upp sig statusar med bara namnet på en färg. Nästan bara hos de kvinnliga vännerna. En och annan herre provade att skriva en färg. Det blev mindre bra. Om de nu inte ville komma ut med att de under skjortan eller tröjan valt att bära bh. För det var det färgerna handlade om: att damerna annonserade aktuell färg på brösthållarna. Jag fick veta mer än jag behövde veta.

Emanuel Karlsten har bloggat om saken. Min vän Helena har skrivit om hur man skulle önskat fånga fenomenet och kunnat ta betalt för det. Underklädesförsäljare på Facebook kan knappast ha fångat upp fenomenet med mindre än att det nu börjas skrivas i kommentarer till statusarna vad det hela handlar om. En annan kamrat funderar i gendertermer och hon väljer att hålla informationen andra systrar generöst delar med sig av. En annan kvinna är bloggaren Sjumilakliv. Hon skriver både på egna bloggen och på Twitter. Hon får en hel del kommentarer.

Lite googlande ger vid handen att det tog några dagar innan lavinen med färgade underkläder sköljde över oss. Och den lär stanna upp redan idag. Ser på twitter att Socialdemokratiska Arbetarpartiets ordförande valt att berätta att hennes tuttar har röd förpackning. En tidig kommentar från henne detta valår 2010.

Tillägg 17:37 Kan det vara ett rent sammanträffande eller har det uppstått synkrocitet? Samma vecka som nackenscanning införs på flygplats efter flygplats, så handlar det om bh-färg på Facebook. En slags frivillig och förekommande scanning innan storebror ser dig?


Andra bloggar om: , , ,

1 kommentar:

Emanue sa...

Haha! Valrörelsen 2010 har börjat ;)