27 januari 2010

Nytt nätverk: Livet i Svenska kyrkan

I höstas startade jag en blogg fristående från Brygubben. Det var för att ge mig själv uppmuntran som Livet i Svenska Kyrkan kom till. Helt ensam om att vilja se min kyrka från den ljusa sidan var jag inte, visade det sig. Flera glada tillrop motiverade en fortsättning.

Nu förgrenar sig bloggen Livet i Svenska Kyrkan  till nätverket med samma namn. Här kan vem som vill registrera sig som medlem och bidra med sin närvaro och med inlägg, länkar, bilder och videor.

Nätverket Livet i Svenska Kyrkan är skapat med gratistjänsten Ning, som är ett exempel på tjänster i målet som det går att göra så mycket med utan att det kostar en massa pengar. Det känns så rätt att använda de lösningar som kan gynna den sidledes kommunikationen i Svenska Kyrkan. Den som också bygger på en ömsesidighet, där det är genom att ge som man får. Men också "bröd till den som inte har pengar".

Nätverket Livet i Svenska Kyrkan får sitt innehåll med medlemmars hjälp och genom att länka in det som redan finns på andra sajter, större som mindre.

Inga kommentarer: