01 februari 2008

Gott ledarskap bygger på konsekvens

Panikartade scener lär utspelas på annars normala och fridsamma arbetsplatser runt om i vårt land. Den digitala kommunikationen ska stoppas! De anställda gör inget annat än kollar fjant på Youtube och leker på Facebook. Och cheferna kan knappt skicka mejl med bilaga.

Ett gott ledarskap bygger på konsekvens. Gott medarbetarskap på en frihet under ansvar.

På bloggen Anamma läser jag:

Man litar i nästan alla avseenden på att de anställda ska sköta sina åtaganden och visa förväntade resultat. Man släpper lös folk på uppgifter de aldrig haft förut, man låter dem ha möten och driva projekt utan övervakningskameror, och en del tillåts till och med resa i tjänsten utan att det spelas in exakt vad de gör, just för att man litar på deras förnuft och vilja att göra ett bra jobb.

När det gäller internetanvändning på kontoret behandlas de anställda tvärtom som småbarn, som inte kan släppas ur sikte en enda sekund. För deras egen skull, för säkerhetens skull, för företagets skull.

Och det säger jag Amen till. Så innan det kan bli fråga om spärrade datorer bör trappen sopas uppifrån. Hur väl använd är tiden för ledningsgruppens möten? Vad ligger egentligen bakom skrytet om alla mina resdagar?

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Inga kommentarer: