20 mars 2008

Journalist och präst utmanar Svenska Kyrkans tidning

I en debattartikel i senaste numret av Svenska Kyrkans egen veckotidning Kyrkans Tidning utmanar journalisten och prästen Jonas Lindberg den inomkyrkliga journalistiken och PR-verksamheten.

Han konstaterar att Kyrkans Tidning väljer den vinkling av 50-årsjubiléet av rätten för kvinnor att vigas till präster i Svenska Kyrkan som mest bekräftar en ensidig bild av livet i Svenska Kyrkan.

Jag menar inte att vi ska låta bli att fira detta jubileum på grund av denna risk. Men jag menar att vi som kyrka måste tänka oss för. Pressen kan inte och ska inte styras, men vi kan vara proaktiva och försöka ligga steget före. Vi måste inte vara snälla och ge förväntade svar på intervjufrågor, utan kan också försöka ge en mer komplett bild.

Kyrkans Tidnings chefredaktör tar vara på sitt privilegium att direkt i anslutning till debattinlägget ge svar på tal. Kort och koncist visar han sig ointresserad av att problematisera Kyrkans Tidnings roll i medievärlden.

För att komma åt hela texten av jonas lindberg (ja, han vill skriva så) krävs ett lösenord till Kyrkans Tidnings webbplats. Den som försöker med namnet på en storhelg med gult som sin färg, har goda chanser att komma in.

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: