13 mars 2008

Ledarbristen i Svenska Kyrkan kräver utgärder nu

Jag har skrivit om det tidigare och drar valsen nu igen, eftersom problemen kvarstår och det inte verkar som att tillräckligt många fattar vad det handlar om: Formerna för rekrytering i Svenska Kyrkan måste moderniseras.

För några veckor sedan annonserade en församling i Svenska Kyrkan Lunds stift efter en kyrkoherde. Det som stack ut var att man skulle gå tillbaka till en ordning från 1900-talet förra del, med så kallad provpredikan. Som om den avgörande förmågan för en kyrkoherde skulle vara att likt en rappare vinna ett battle? Bloggande prästen Karin Långström Vinge har tyckt till om tilltaget.

Nej, vad som behövs är en ny ordning för en ny tid. Inom Svenska Kyrkan är det möjligt att samla den kompetens som skulle behövas. Flera stift i Svenska Kyrkan är tillräckligt stora för att försörja församlingarna med det stöd de behöver när man söker ny kyrkoherde. Ett mindre stiften kan dela sin resurs med ett annat.

Bara den som är prästvigd kan bli kyrkoherde i Svenska Kyrkan och alla står med i Svenska Kyrkans matrikel som kommer ut i ny upplaga varje år. Att annonsera efter en kyrkoherde i Kyrkans Tidning är en omväg. Den direkta kontakten kan tas med det urval av präster man hittar i matrikeln.

Det är rimligt att man ska få söka ett jobb utan att alla människor ska få veta det. Svenska Kyrkans öppenhet går inte förlorad om sättet att rekrytera moderniseras. Men genom att få flera att intressera sig för lediga chefsjobb i kyrkan så ökar möjligheterna att få bättre kyrkoherdar och det är till kyrkolivets fördel.

Problem med rekrytering är ett problem som Svenska Kyrkan delar med andra samhällssektorer som lyder under lag om offentlighet eller väljer att tillämpa samma principer.

Tidningen Chef skriver om saken.

Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Man kanske hellre ska kräva åtgärder

Jämtlandstösen sa...

Jag håller med dig om att rekryteringen kunde förbättras inom SvK. Personligen tycker jag att stiften skulle vara arbetsgivare för all personal, då kunde en professionalitet upprätthållas som inte de små församlingarna alltid har resurser till. När omplaceringar behövs skulle dessa bli lättare också.
Men jag håller inte med dig om att ta kyrkoherdekandidaterna direkt från matrikeln. Tvärtom tycker jag alla tjänster i kyrkan ska utannonseras. Tycker det är viktig utfrån kyrkans värdegrund om allas lika värde, chans och möjligheter. Dessutom vet man genom forskning att informella rekryteringsprocesser missgynnar kvinnor. Man kommer av någon konstig orsak oftare att tänka på män vid dessa tillfällen. Nej, annonsera ut alla lediga tjänster och ge alla lika chans att söka! På ett sätt tycker jag att vågar man inte söka en kyrkoherdetjänst med sitt namn så har man inte det som behövs. Men visst, om det går lättare att få sökande om man får vara anonym, kanske det, men processen behöver vara genomsynlig, annars är det inte säkert det går rätt till. Och det tycker jag är viktigt just när det gäller kyrkan.
Det här blev långt:-) Men frågan engagerar mig, tycker att sedan kyrka och stat skildes åt har rekryteringsprocessen i kyrkan lämnat mer och mer övrigt att önska.