12 mars 2008

Så vem blir vicepresident om inte Obama?

Barack Obama har deklarerat att han inte ser sig som vicepresident till en vinnande Hillary Clinton. I nuläget kan han inte säga något utan att det blir läggmatch. Men jag undrar om han inte dessutom skulle stå vid sitt ord i det fall han verkligen förlorade kampen inom det demokratiska partiet.

Den självständige tänkaren Erik Edris har skrivit flera läsvärda bloggposter med anledning av de amerikanska primärvalen. Här är den senaste.

Det vore välgörande för USA och världen med en föryngring i den högsta politiska ledningen. Obama är den av de nu tre aktuella kandidaterna som bäst kan bidra till det.

Vem skulle bli hans vice presidentkandidat. Är John Edwards ett möjligt namn? Eller kommer det att dyka upp för oss svenskar helt nya namn? Mot Edwards talar väl att han förlorade stort förra gången tillsammans med Kerry.

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns ingen matematik som säger att Hillary kan komma ikapp med antalet delegater fram till Demokraternas konvent. Det enda som kan stoppa Obama är ifall delegaterna samt superdelegaterna sviker honom i en andra röstningsomgång under konventet. Att Hillarys kampanj gick ut med vicepresident förslaget var en del i taktiken att rida på den våg av mediauppmärksamhet som skapade kring vinsterna i Ohio och Texas. De media inte skrev om var hur mycket Obama knappade in på Clintons tidigare ledning i just de delstaterna.
Vicepresident förslaget var ett försök att övertyga väljarna vem som leder, vilket dock inte är fallet.
Det som kan komma att vända på steken för Hillary är utifall man väljer att räkna med rösterna från Michigan och Florida (vilka tidigare var "portade" från Demokraternas konvent) vilket återstår att se.

/Samuel

Markus sa...

Jag hoppas på McCain för frihandelns och de fattiga ländernas skull.

Vet inte vem som är värst av Clinton eller Obama. Om Hillary låter sin make influera den ekonomiska politiken kanske det kan bli OK, men just nu låter hon som en äkta protektionist.