05 mars 2009

Dagen skickar läsare till Kyrkans Tidning

Den kristna dagstidningen Dagen är framgångsrik på nätet. Idag lägger man ytterligare en tjänst till sajten dagen.se som innebär att en Dagen-artikels innehåll skannas av och sen skapas länkar till andra nyhetssajter som skriver om samma nyhet. Från och med i dag ska tjänsten finnas på alla Dagens artiklar.

- Vi kommer aldrig att kunna ha den bästa bevakningen på allt, men vi vill se till att läsaren får den. Så i samband med artikeln erbjuder vi länkar till vad andra medier skrivit om samma ämne, säger Emanuel Karlsten.

Karlsten säger att Dagen är sverigebäst på kyrka och religion. Om han har rätt, kommer den nya tjänsten att indikera.

Svenska Kyrkan har en egen veckotidning med hyfsad spridning, Kyrkans Tidning. När det gäller närvaron på nätet så ligger Kyrkans Tidning ett gott stycke efter Dagen. Varken storägare i Berling Press eller tidningens ledning visar något tydligt intresse för förnyelse av mediet.

Berling Press har i jämförelse med andra kyrkliga tidningsföretag stora resurser som det gäller att få ut mesta möjliga resultat av. Ett sätt är förstås att öppna upp, bredda innehållet och interagera med sina läsare. Så som Dagen redan gör.

Ändå kommer Dagen att med sin nya tjänst skicka många läsare till Kyrkans Tidning, för konkurrensen om att vara sverigebäst på nyheter om kyrka och religion är jämnare än Emanuel Karlsten ger intryck av.

En artikel i Dagen om att den svenskkyrkliga diakonistiftelsen Ersta gick back med 100 miljoner förra året har tre länkar till andra medier. Dock inte till Kyrkans Tidning, fast man skriver om samma sak. Fast bara i papperstidningen.


Andra bloggar om: , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Att det inte finns länkar till Kyrkans tidning beror antagligen på att vår tjänst ännu inte stämt in sina instrument på övriga kristna medier. Det kommer.
Och du har rätt - kampen är jämn. Men poängen är att vi alltid är läsaren till gagn.

Leif Ekstedt sa...

Dagen har en mer levande och välkomnande attityd till nya läsare.
Det där med missionera och utveckla
budskapet kunde göras bättre i KT.
Lösenordet borde kunna exkluderas.
Säger jag som prenumerant.

Anonym sa...

Vem går in på nätet för att läsa samma artiklar som man fick i pappersform liksom. KT är så hopplöst efter.. zzzzZZZ.