18 mars 2009

Många gånger är det engagemang och idéer som vinner över pengar och storlek

Trösterikt är det varje gång idéer vinner över pengar. Och när det är engagemanget och inte storleken som fäller avgörandet.

Denna gång är det tidningen Dagen på nätet som är större än Svenska Kyrkan på samma nät. Och det trots att Svenska Kyrkans webbplats omfattar en räcka sajter som tillhör stift och församlingar inom Svenska Kyrkan och inte bara är en sajt för rikskyrkan med kansli på Sysslomansgatan i Uppsala.

Förhoppningsvis är det som nu hänt - att Dagen gått om Svenska Kyrkan på nätet - vad som behövs för att det ska hända något radikalt med hela konkarongen av svenskkyrkliga-webbplatser med adress svenskakyrkan.se

Svenska Kyrkans webbplats behöver en ny layout, en ny struktur och framför allt ett omdisponerat innehåll, där det viktiga och intressanta för människor som är intresserade av och framför allt engagerade av Svenska Kyrkan hittar vad de söker. Mycket finns där, fast det är ibland stört omöjligt att hitta. Annat finns digitalt och bara att plocka in på sajten. Ytterligare en hel del går att få fram utan kostnader. Det är viljan och attityden, det hänger på.

Släpp in Svenska Kyrkans inomkyrkliga rörelser på svenskakyrkan.se . Börja med Svenska Kyrkans Unga. Koppla på Kyrkans Tidning, som är Svenska Kyrkans egen veckotidning. Lägg till de andra tidningarna inom Svenska Kyrkan, som Amos, Svensk Pastoraltidkrift, Svensk Kyrktidning, Kyrkosångsförbundets tidning, tidningen FÖR osv.

Fyll på med e-bokhandlarna Verbum, Arken, Argument och Artos. Släpp in alla församlingar som har andra publiceringsystem än Content Studio. Kom överens med Ted Valentin om att få visa Kyrkokartan.se. Koppla på oss bloggande aktiva medlemmar i Svenska Kyrkan.

Hur svårt ska det vara? Hur roligt kan det inte bli?

Läs gärna Carina Etander Rimborgs bloggpost i ämnet. Carina är ett engagerat ombud i kyrkomötet för Svenska Kyrkan.

Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vet varför Dagen går om Svenska kyrkan på nätet: Som kristen blir man upplyft, sporrad och tankar kraft på Dagens hemsida medan man på Sv kyrkans hemsida blir deprimerad, arg och ledsen över sakernas tillstånd i kyrkan. Ett marknadsförarproffs sa: Det går i längden inte att visa något på hemsidan som inte finns i verkligheten. En ny layout räcker inte. Svenska kyrkan skulle behöva en rejäl beskärning och rundgrävning av sin mästare (Jesus alltså) för att ev kunna bära frukt så småningom - även på hemsidan!

Anonym sa...

Man fast om man bara hade en webbsajt för alla alla webbplatser så kanske det kan bli bättre än vad den är nu med svenskakyrkan.se webbsajt sedan starten har jag tyckt första sidan är inte så välkomnande och är svår att hitta i den än den gamla varit. Men jag la fram lite åsikter när de hade IT stiftsturne som jag var närvarande på för just denna webbsida och alla andra IT prylar som svenska kyrkan använder sig av. Men vissa saker är aldrig bra och kan bara bli lite bättre på vägen så som vädret brukar vara i vår himmel var dag.(nya IT-saker har i bland barnsjukdomar men kan bara bli kryare på vägen).

;-D
GLAD PÅSK!