12 april 2009

Sann storytelling för fler än naturmuppar

Fyll på in kunskapens kappsäck med artikeln i Svenska Dagbladet om Fjällrävens bärande budskap. Inget att kånka på, bara lätt och nyttigt.

I en orolig tid då människor söker trygghet och varaktiga värden är det ett framgångsrikt koncept. Enligt tidningen The Economists analytiker kommer de varumärken som klarar det stundande krisåret 2009 var så kallade no nonsense-brands. Produkter som genom sitt höga pris signalerar enbart status är förlorade.

Lars Berge bjuder på en god inblick i detta med corporate storytelling. Bland annat tar han hjälp av Mats Heijbel, som är en erfaren resenär i ämnet och har hjälpt många företag att skörda sina berättelser.

Ett sakfel i artikeln är att anteckningsböckerna från Molskine inte funnits före 1996. Sant är att tillverkningen återupptogs för lite mer än 10 år sedan. Men böckerna är en klassiker och även i sin moderna version är de äkta vara och de bästa marknaden kan erbjuda.

Tillägg "tredjedag påsk": Nog är böckerna från Molskine legendariska. Läs här

Andra bloggar om: , , , ,

1 kommentar:

Annika sa...

Nu är jag kanske lite petig, men de hette ju faktiskt inte moleskine förrän företaget bildades 1997? Även om anteckningsböckerna som Moleskine gör påminner dem som exempelvis Chatwin var förtjust i...

http://www.moleskine.com/moleskine_world/_the_legendary_notebook_moleskine.php