07 april 2009

Mest intressanta sajten i Svenska Kyrkan just nu?


Seglora Smedja har lyckats samla en rad läsvärdar skribenter inom Svenska Kyrkan. Och några till. Det gör smedjan som företeelse och mötesplats till de mer intressanta i Svenska Kyrkan att följa just nu.

Aktuellt på sajten är teologiska statements från de åtta kandidaterna till biskopsstolen i Svenska Kyrkan Stockholms stift.

Initiativtagare till smedjan är två präster i Svenska Kyrkan, Ewa Lindqvist Hotz, Sofia församling i Stockholm och Helle Klein, präst. Seglora Smedja är ett bra exempel på hur mänskliga möten analogt och digitalt kan komplettera varandra.


Det är uppmuntrande med en statlig stiftelse med skattefinansiering som inte räds samarbete med ett kristet trossamfund. Och det är så det ligger till: Seglora smedja kom till under 2008 i samarbete med Skansen. Även om man i år övergår till att bli en oberoende stiftelse, så fortsätter Skansen sitt samarbete med den här kyrkliga verksamheten.

Seglora Smedja har en styrelse där sex av sju ledamöter är präster i Svenska Kyrkan. Också i Seglora Akademi är de prästvigda teologernas dominans påtaglig. Som tillhörande lekfolket i samma kyrka hoppas jag förstås att det med tiden blir en jämnare fördelning av kompetenser i styrelsen. Det skulle vara till versamhetens fördel.

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

INput sa...

Tack för tipset - verkar spännande. Den måste in på min blogglista!

Maja sa...

Jaha jag som trodde att det var den mest skitnödiga sajten i Svenska kyrkan just nu. Det hade annars varit en utmärkelse svårare att få än den du ger dem, på grund av den svåra konkurrensen inom området.