25 november 2008

Ålder och utbildning bestämmer kramandet

Röda Korset har lagom till årets kramkampanj och julinsamling undersökt svenskarnas kramande. Norrlänningar har långt till en kram om man jämför med 08-or, visar det det säg.

På svenska arbetsplatser är det de som redan kramas mest som vill kramas ännu mer och det är främst av personliga skäl som man kramas. Undrar, sa flundran, av vilka opersonliga skäl man kramas på jobbet?

Unga, välutbildade medarbetare kramas mer på jobbet än äldre och de med mindre av utbildning. Kvinnor kramas dubbelt så ofta som män.

Någon kristen medmänniska borde ge Röda Korsets ledning en kram, så att de kan börja bearbeta sin kristofobi. Den som för en tid sedan ledde till att de stoppade annonsen för ett Startpaket kristna för sökare. Svenska Kyrkans egen veckotidning Kyrkans Tidning skrev om saken.

Julen är rätt tid för att ge mer än man tänkt sig till dem som behöver mest. Svenska Kyrkans insamling kopplas klimatfrågan. När nu syföreningar i Svenska Kyrkan landet runt håller sina basarer och auktioner kommer många pengar att samlas in. Ett namnbyte sätter en del på spel.
Mest uppmärksammat är att Lutherhjälpen skrotas. Men Svenska Kyrkans Mission försvinner också.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Källa: Röda Korset


Inga kommentarer: