04 april 2007

Dödskul och s-märkt

Olle Burell är en kul kille som gjort kometkarriär i Svenska kyrkan. Från ingenstans till alla stolar.
Han är inte den som myglar med att partiet är plattformen för det kyrkliga engagemanget.

Det är väl därför han så kategoriskt vet att enskilda församlingars val att erbjuda tjänster som begravningsbyråer också tillhandahåller ska bekämpas. Till Jönköpings-Nytt säger han:

Som s-märkta kyrkopolitiker vill vi tjäna som brygga mellan Svenska kyrkan som huvudman och begravningsbranschen där folkrörelseföretaget Fonus är en viktig aktör.

Fonus är ett jätteföretag i begravningsbranchen med egen kistfabrik och störst i Norden.

Svenska kyrkans församlingar har förstås all rätt i världen att bedriva vilken verksamhet man önskar som går i linje med kyrkans idé och som svarar mot människors behov. Det kan handla om förskola, boende för hemlösa, studentboende eller boende anpassat för äldre. Inte kan t.ex. HSB:s existens eller kommunala bostadsbolag hindra Svenska kyrkan från att bygga och äga hyresfastigheter?

Om man inte skulle se med humor på Burells inställning och uttalanden, då återstår att bli irriterad och bekymrad. Och det senare väljer Brygubben bort i påsktider.

Andra bloggar om: , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja det döljs i alla fall inte i uttalandet av herr Burell vad han egentligen är ute efter. Ännu större mark åt Fonus... Detta "seriösa" alternativ med ett antal byråer under pseudonym runt om i landet.