16 januari 2009

Sågningen av Lennart var rätt speciel

Brygubben har sett och hört två tv-intervjuer i SVT och TV4 med Kristdemokraternas ordförande där han gör ner partimedlemmen Lennart Sacrédeus. Det var - som Sacrédeus själv sa - ord och inga visor.

(TT:s nya skrivregler är inte logiska. Rätt att skriva partiernas namn med inledande versal, men annas är det gemener rakt igenom som gäller. Absolut.)

Nog var det rätt speciellt och det vittnar om Kristdemokraternas problem med att hitta en ledig plats i svensk politik, som inte bara redan är paxad av någon annan utan som dessutom ger röster.

Vad talar för att Kristdemokraterna hänger kvar i riksdagen efter valet 2010? Inte mycket, som det ser ut idag.

Lennart Sacrédeus uttalar bara det som förre partiledaren Alf Svensson sa på sin tid. Om tiden runnit ifrån honom, ja då har väl tiden runnit ifrån partiet som sådant.

Det gäller inte någon sakfråga när resultatet av en intern medlemsomröstning inför EU-valet rundas av partiledningen. Enbart taktik.

När partipolitik allt mindre styrs av ideologisk övertygelse, då går existensberättigandet samma väg. Därför är en brinnande högerkvinna och en röd man så mycket mer intressant än de teknokrater och strateger som alltid vinögda håller koll på en monitor eller tidningssida.

Ha inte Göran Hägglund en något ostyrig blick? Liksom statsminister Reinfeldt?

Brygubben deklarerar sig som en röd vän av den europeiska gemenskapen. Jag skulle aldrig komma på tanken att starta ett parti som bygger på en religion och jag kommer aldrig att gå med på att religion kan separeras från politik. Men det är det väl ingen som är intresserad av?

Andra bloggar om: , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

En liten "ögonvittneskommentar" till bråket om sacrédeus finns på - http://lgjohanssons.bloggsida.se/

Leif Ekstedt sa...

Politiker får gärna vara religiösa,
men Kyrkomötet borde vara politikerfritt.
Alltså församlingarna väljer till kyrkofullmäktige och stift - utan partifanor. Sedan indireklta val.