08 januari 2009

Visst är det subjektivt att vara gudsförnekare

Jag håller med Clara Lidström om att det inte är ett objektivt påstående att säga att det inte finns någon Gud. Men det är en respektabel hållning.

Clara Lidström bloggar som Underbara Clara och har skrivit ett inlägg i Expressen om vilket rum tro och troende elever och lärare har i den svenska skolan. Hon apostroferar skådespelaren Stellan Skarsgård, som i mitten av november fick en artikel mot kristna skolor i Expressen i mitten av förra månaden.

Bloggaren Christer Magister funderar vidare. Jag ger magistern rätt i att det är både möjligt och riktigt att undervisa objektivt om religion inom ramen för obligatorisk undervisning.

Clara Lidström är modig som ger en kändis som Skarsgård svar på tal och låter sig utsättas för en hel del otrevliga kommentarar i anslutning till sin debattartikel på Expressens webbplats.

I Nerikes Allehanda har prästen Björn Helgesson skrivit flera inlägg i ämnet kyrka-skola de senaste veckorna. Tyvärr väljer tidningen att inte publicera debattartiklar från papperstidningen på webben. Också han har därmed utsatt sig för rätt märkliga kommentarar.

Det är lätt att förstå att kristna väljer att inte tala om sin tro i massmedier, så inskränkt som klimatet är. När ska det bli nya tider och folk som är obildade på livsåskådningsområdet ska ha vett att generat inse att de får läsa på om det ska bli tagna på allvar?


Andra bloggar om: , , , , , ,

2 kommentarer:

kyrksyster sa...

Jag har fört en kampanj länge om detta fördomsfulla snack om kristna som både media o bloggar ger luft åt.

Men har inte känt att andra kristna bloggare vågat ta del i diskussionen.

Välkommen om du vågar!

Anonym sa...

Hur skulle man kunna FÖRNEKA något som det aldrig har funnits bevis på att det fanns?

Sluta stjäla ord!
Förneka kan man bara bevisliga fakta, inte lögner och myter som aldrig haft någon grund i verkligheten.

Hälsningar från en lycklig, tvångstankefri ateist.