20 januari 2009

Svenska Kyrkan - högerkyrka?

Brygubben prövar Svenska Kyrkans officiella webbplats på nya Bloggparti.se och det ser ut som att det det som skulle vara folkkyrkan har fått en alltför blå slagsida i cyberrymden. Hur kunde det bli så, herr Ärkebiskop?

Ett försök till en seriös förklaring är att Bloggparti.se bygger på vad politiska bloggar skriver om, och det skulle väl kunna vara så att det är de blåaste bloggarna som är mest upptagna med att lägga ut texten om det man ogillar i Svenska Kyrkans liv och leverne.

Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

Leif Ekstedt sa...

Politisk kyrka gillar jag inte.
Är Moderat. Försöker förmå partiet att sluta nominera till Kyrkomötet.
Anser att Socialdemokraterna skall göra sammalunda.

Kyrkans uppgift är att sprida Guds ord. Kan göras bättre. Rigida tolkningar klarar jag inte av. T.ex kvinnoprästfrågan. Dag Sandahl har inte klart kunnat redovisa varför samarbete mellan man och kvinna inte skulle vara möjligt i mässan.
Annars är han en predikande präst -alltså undervisande.
Kyrkan varken höger eller vänsterkyrka. Den är politikerstyrd.
I Stenhagsaffären var moderaterna delade. Men vissa ville ju hålla "stämningen" uppe.
Blev resultatet av den färden höger eller vänster?
Kommentarerna efteråt förödande.

Anonym sa...

Bloggparti är byggd på språket på olika websidor. Det handlar alltså om att 'skriva som en folkpartist' osv. Inte så seriöst.

Mattias sa...

Hehe. Intressant.

Anonym sa...

Hejsan, kul att du har provat Bloggparti.se

Jag vill bara förtydliga att det system som vi använder oss av på Bloggparti.se är anpassat för svenska bloggar. Det innebär att vanliga sidor hamnar fel pga sidornas struktur och inte deras innehåll.