06 september 2008

Jämnt skägg när församling valde kyrkoherde

En utdragen rekrytering av ny kyrkoherde för Katarina församling, Svenska kyrkan i Stockholms stift tycks ha nått ett avgörande. Prästen Olle Carlsson, känd för att ha byggt upp gemenskapen kring stadsdelskyrkan Allhelgonakyrkan i Katarina församling på Söder i Stockholm, blev församlingskyrkorådets val efter en omröstning där ordförande fick använda sin utslagsröst. Jämnade kan det inte bli.

Enligt Dagens Nyheter ska beslutet ha fattats i onsdags, men blir inte offentligt förrän det finns ett justerat protokoll. Rätt ska vara rätt.

Om påståendet att Carlsson skulle vara dålig på administration stämmer så diskvalificerar det honom på inget sätt från en tjänst i Svenska kyrkan som kyrkoherde. Det är givetvis en rad kvalifikationer som föregår byråkratiska talanger för en andlig ledare för en kristen församling. Kyrkoherden har främst ett läroansvar, som innefattar uppdraget att värna Svenska kyrkans tro, bekännelse och lära.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

2 kommentarer:

Leif Ekstedt sa...

Förefaller konstigt att siffrorna blev så jämna.
Men det är klart han fyllde ju kyrkan. Högst misstänkt för några.
De kanske tänkte bättre en god administratör än en som levererar
Guds ord till många - inte enbart fyra åldringar.

tgyskan22 sa...

Tja borgare är borgare, de ser väl ett hot i en präst som predikar kärlek och budskap för de minst älskade, Kan ju vara så att Olle är ett hot mot borgligheten och då är administration bättre än andlighet. Vore kul med Axen-Olen om hon hade någon synpunkt som faktiskt besökt kyrkan. Bra fråga mer adminstration eller mer andlighet.