Väsentligheter bör uppmärksammas. Annat ska förbigås. Brygubben har svårt skilja det ena från det andra. Stå ut med blandningen av seriöst och trams. Eller inte. Bloggen Brygubben skrivs av mig Martin Garlöv. Kommunikation och mediebruk är mitt yrke. Kristen är min livsåskådning. Alla ni som längs livsvägen hjälpt mig med förnuft och känsla har all rätt att ta åt sig äran av det som läsaren uppskattar. Dumheterna är helt mina egna.
31 december 2008
Svenska helger: Pizzans Dag 1 januari
Dagen efter nyårsafton har blivit Pizzans Dag i Sverige. Det köps enligt uppgift dubbelt så många pizzor imorgon som en vanlig helgdag.
En riktig god pizza äter man på österlenska Friden. Brygubben har varit där både en och två gånger.
I Rom är napolitanska Pizza Re på Via della Ripetta ett bra val.
På en vanlig svensk pizzeria väljer jag helst en Napoletana eller en Altono.
Det är helt i sin ordning att pizzan är en del av det svenska kosthållet och att det också är rätt att äta pizza till fest. Det är inte svårt att räkna upp flera gammaldags svenska maträtter som det inte gör ett enda dugg att det trängs in i den historiska skräpkammaren av god medelhavsmat.
Läsvärt om pizzans historia i Nikko Amandonicos bok.
Andra bloggar om: pizza, mat, tradition, seder, böcker, nyår
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar