10 september 2007

Stockholmsförsamling får förklara och försvara sig

Domkyrkoförsamlingen i Stockholms stift hade tänkt sig att bli bättre på kommunikation med församlingsmedlemmarna. En ny församlingstidning med fräscht namn och layout trycktes i 25.000 ex.

En akademiskt skolad präst flyttade sitt filosoferande från det teologiska seminariet till en tidningssida. Kreativiteten räckte till bibeltolkningen, men inte till kommunikationen. Och då gick det inte som församlingen tänkt sig. I alla fall inte som domprosten hade tänkt sig, om man ska tro hans uttalanden i efterhand.

Pressmeddelande från domkyrkoförsamlingen

Dagen lördag 8 september
Svenska Dagbladet söndag 9 september

Mediet är budskapet. Vilket härmed bevisades ännu en gång.

Prästen hade säkert känt sig bekväm med sina bibelstudier ur queerperspektiv tillsammans med likasinnade och i slutna rum. Men när han själv inte visade förmågan att se saken från mottagarens perspektiv, så hade det förstås varit en fördel om någon i gänget bakom tidningen, artikelförfattaren eller domprosten som ansvarig utgivare hjälpt honom.

Brygubben tror inte att någon av de närmast inblandade och ansvariga med berått mod gjort det som är gjort.

Andra bloggar om: , , , , , ,

1 kommentar:

Sam H Ledin sa...

Vilket dumt förslag av dig Sten Gunnar!Är det inte positivt att så stor del av pingströrelsens medlemmar är medlemmar i Svenska Kyrkan? Är det inte bättre att samtala/samarbeta i olika frågor samfunden och Svenska Kyrkan emelllan. Man skall inte göra stora "saker" av vad "mörkertänkande" människorskriver. De vill bara skapa sensation. Ingå INTE i den frestelsen Sten Gunnar!
Sluta diskutera Erotik inom kristna rörelser.Många inom de kristna leden anser och tycker att Erotik är SYNDIGT. Pingströrelsen har ju själv haft Pedofiler inom sin rörelse. (Jag vet! StenGunnar.) Det skapar bara osämja mellan olika uppfattningar. Tala i stället om vad äkta KÄRLEK är mellan man och kvinna.Tala om hur vacker den ÄR!
Med vänliga hälsningar från Granige-bo (son till Gerda Ledin)
Sam H Ledin, Nynäshamn