02 januari 2008

Jobba mer 2008

För den som håller hårt på avtal och regler, på helg och vardag, blir 2008 ett verkligt arbetsår. Arbetets egen helgdag 1 maj infaller på en redan röd dag och bara en enda riktig klämdag, den vanliga fredagen mellan Kristi Him och följande lördag.

254 av årets 365 dagar blir arbetsdagar, berättar Dagens Nyheter. För den med fritt yrke eller med ett schema som vandrar också över helgerna är det ingen sak. För den som håller hårt på måndag till fredag och ser fram emot klämdagarna kan det vara en tröst att många arbetsgivare kommer att räkna det som naturligt att slå av helt eller delvis på takten måndag och tisdag före julafton och nyårsafton.

Apropå kalendern 2008 så infaller påsken i år exceptionellt tidigt. Redan 23 mars är det dags för en himla uppståndelse. Tidigare än så är det ovanligt att fira påsk - första söndagen efter första fullmånen efter vårdagjämningen. Nästa riktigt tidiga påsk dröjer 277 år, för 22 mars 2285 firar de västliga kyrkorna påsk.

I år förstärks BNP med fler arbetsdagar. Det kan finnas pengar att tjäna på en kalender som gör åren mer lika. Om den saken skrev Lars Nystedt en understreckare i Svenska Dagbladet härom dagen.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: