10 januari 2008

Ny webbradio med andlig profil

Svenska Kyrkan och Svenska Missionskyrkan äger Berling Media. I månadsskiftet startar det kyrkliga mediebolaget webbradio under tidigare SR-medarbetaren Claes Hollanders ledning. För tidningen Sändaren berättar Hollander om planerna.

Flera kända namn kommer att medverka, bland andra biskop Martin Lönnebo och prästen och religionspsykologen Owe Wikström.

Det blir mycket musik. Claes Hollander var i flera år programledare för uppskattade Andliga Sånger i P1. I söndags gjorde han sitt sista program. Femtusen låtar ska rulla runt i tablån för hans nya kanal.

Claes Hollander är öppen för ett samarbete med Svenska Kyrkans Tidning, det ekumeniska magasinet Trots Allt och missionskyrkans Sändaren. Minst lika intressant vore ett samarbete med Amos och Existera. Den nya webbradiokanalen behöver ett namn. Varför inte Existera? Eller Trots Allt?

Hoppas nu att kyrkorna som äger Berling Media visar intresse för den nya radiokanalen. Det minsta de kan göra är att tydligt länka till den från sina nationella webbplatser. Och hoppas att Berling Media förstår att ett samarbete med kyrkornas församlingar är det bästa sättet att marknadsföra webbradion. Församlingarnas webbplatser har en lokal förankring som Berling Media kan använda sig av.

Apropå kyrkliga mediesatsningar: Ersta kyrka har bestämt att fortsätta med webbteve från sina söndagsgudstjänster. Testsändningarna i höstas har gett mersmak.

Webbradio från levande församlingen S:t Ansgar i Uppsala är ett annat pionjärprojekt.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: