24 augusti 2007

Messing lämnar inte partiet - men riksdagen

Ulrika Messing ska hålla presskonferens om en halvtimme på partihögkvarteret på Sveavägen. Ett pressmeddelande har skickats ut från socialdemokraterna.

SvD refererar till Aftonbladet som skriver att Messing politiken av familjeskäl.

Ulrica Messing var en av Göran Perssons möjliga efterträdare som ledare för socialdemokraterna. Hon är ordförande i riksdagens tunga försvarsutskott.

Hon tillträdde sitt första ministeruppdrag för över tio år sedan och är en mycket erfaren politiker. När hon nu inte fick partiets förtroende att ta över efter Persson och sett hur svårt Mona Sahlin har haft att bedriva en kraftfull opposition är det inte konstigt att hon väljer att träda åt sidan. Antingen för att så småningom helt lämna politiken eller för att återkomma i ett senare skede.

Förlorar Mona Sahlin nästa val, ja då lär jobbet som socialdemokratisk partiordförande bli ledigt igen. Ulrica Messing är född 1968 och skulle 2010 vara 42 år ung.

Tillägg kl 11.12:

Expressens Anders Jonsson menar att Messing inte kan bli hemmafru med pension utan att bli en belastning för partiet och det politiska systemet. Men det är väl mer sannolikt att hon har nytt jobb på gång. Hans egen tidning skriver att Messing sagt att hon vill pröva något nytt.

Tillägg kl 12:34

SR Luncheko bandade presskonferensen och sänder ut. Det framgår att Messing är inställd på ett nytt jobb och att hon inte tänker bli pensionär.

"Mitt politiska engagemang och samhällsengagemang är lika starkt som när jag trädde in i partiet som 15-åring och ville förändra världen" sa Messing på presskonferensen.

För partiledaren Mona Sahlin gäller det nu att hitta en ersättare för Ulrica Messing som signalerar att partiledningen inte blir en mer sluten krets. Det vore förstås till nackdel om högkvarteret på Sveavägen blir en bunker befolkad av Sahlins allra närmaste.

Andra bloggar om: , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Vill ta ansvar för familjen? Har hon inte haft nån sån tidigare då?