09 augusti 2007

Nicklas "Google" Lundblad

Igår berättade IDG.se att en av Brygubbens favoriter hade fått ett nytt jobb: Nicklas Lundblad går från jobbet som stabschef på Stockholms E-handelskammare till befattningen som policychef på Google. Där kommer han säkert att göra nytta. Och inte kommer han stanna så länge att det skulle riskera växa mossa på honom.

Brygubben hoppas verkligen att Nicklas inte slukas av Google utan kan fortsätta som skribent i svenska medier. Han var med och startade den blåa tidningen Neo och är vd för den.

Nicklas Lundblad har åsikter om upphovsrätt och yttrandefrihet. Inte okontroversiella, men definitivt välgrundade. Detta sagt utan att Brygubben behöver hålla med om allt karln säger och skriver. Men som alltid är det betydligt mer intressant med folk som vet vad de snackar om även om de har fel, än med de helt i det blå säger vad de tror är rätt och som hoppas få medhåll om.

Ett bra exempel på att Nicklas Lundblad är en kille värld att hålla ögonen på är den här understreckaren i Svenska Dagbladet från 2005: Vad vi inte kan lära av Påsköns sammanbrott

Lyssna på Nicklas Lundblad i ett podradioprogram från Timbro.

Läs Nicklas Lundsblads Teknotopier

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: