21 augusti 2007

Vad är en kristen?

En kristen är döpt och bekänner att Jesus är Herre.

En kristen firar gudstjänst helst varje söndag, och gärna också på egen hand i form av till exempel morgon- och aftonbön, alltefter livets omständigheter bjuder.

En kristen försöker med Jesus som föredöme göra väl mot andra och leva ett rättfärdigt liv.

Ett kortfattat och inte alltför tillkrånglat svar, det var frågarens begäran. Och prästen skrev raderna ovan. Så föredömligt, så redigt och så befriat från tidsandan. Och samtidigt i högsta grad aktuellt och giltigt.

Frågan och svaret på Svenska Kyrkans webbplats.

Andra bloggar om: , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det var ju ett ovanligt bra svar på frågan "vad är en kristen?" men nu var det inte frågan som ställdes utan vad den kristna tron är, altså varför man är kristen, varför man bekänner Jesus som herre, varför man döper, varför man går i kyrkan osv....

Jacobssons tankar sa...

Man är kristen för att det är det enda vettiga svaret på frågan om vår existens här på jorden. Att tro att man bara finns här av en slump kan driva den lugnaste till självmord. Om man inte har ett syfte, då kan man ju lika gärna försvinna. Kristendomen ger tillfredställande svar på alla frågor om var, när och hur vi kom till och framför allt ges svaret på frågan VARFÖR?

Mårthen sa...

Ett bra svar, men samtidigt känns det fattigt. En kristen är ju så mycket mer, och så mycket mindre, eftersom de kristna inte är en homogen grupp. Kanske fungerar det som minsta gemensamma nämnare, men då är det också så mycket som fått utelämnas.

Karin sa...

Mmm... och det här med tilliten till Gud och Guds nåd?

Anonym sa...

Det är en bra fråga, varför är man kristen?? Jag har varit med i en församnling och trott på allt som sagts ifrån predikstolen. Trots detta har jag blivit en "avfälling". Jag kan förstå att man måste tro på något, men för mig så blev det bar fel. Kraven från församlingen blev för stora krav, man skulle göra en massa i "kristendomens namn". Synd att det måste vara så...