20 mars 2007

Efter Ordförande Persson Del 1: Recensionerna droppar in

Från flera håll recenseraras, eller i alla fall kommenteras, första avsnittet av SVT-serien Ordförande Persson. 1,3 miljoner tittade. En hög siffra för ett program från dokumentärredaktionen. Jämför med t.ex. Så ska det låta, som i fredags hade 1,7 miljoner tittare på primetime.

Dagens Nyheters Johan Cronemar är inte nådig: Jag kan inte påminna mig ha blivit så besviken på ett tv-program i vuxen ålder.

Årets antiklimax


Stig-Björn Ljungren skriver på SVT-webben. Han skriver: Programmet är ett nutidshistoriskt dokument fullt av intressanta trådar att nysta i. Och ger exempel.

Marcus Birro är väldigt positiv. Till den grad att han kommer att tänka på proustsk kakätning.

Brygubben har letat, men inte hittat, någon som kommenterat Göran Perssons referat av Gudrun Schymans "knulla-runt"-uttalande i gårdagens program. Inte ens Schyman.

Sveriges Radios ekoredaktion har från morgonen spunnit vidare på "statskuppstemat" och fått ut Erik Åsbrink på banan. Brygubben fårstår varför Ylva Johansson var så undanglidande i sina kommentarer om Göran Persson på extra kongressen i SvT24 i lördags. I familen Åsbrink-Johansson har Persson inga fans.

Mikael Timm på SR Kulturredaktion är "förstummad" och tycker inte programmet är värt att kommentera. Han tycker inte att detta hör till genren dokumentär. Mer dagsaktuella kommentarer som sänds försent, tycker han. Han saknar bildtänkandet. "Det är torftigt, nästa obefintligt." Han är så ointressant Personlige Persson att jag tycker synd om honom.

Ett par program till som det här och dokumentärredaktionen kan lägga ner.

Brygubben konstaterar att även det som avfärdas som "platt-teve" kan väcka starka känslor.

Resumé-Viggo tyckte till i en ledare redan innan han sett första avsnittet. Så lovar han i sin dagbok på webben att återkomma med mer.

Till avdelningen Ordförande Persson på SvT-webben med bonusmaterial och debattforum

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: