26 mars 2007

Tidig förkväll: Ordförande Persson - sista delen

I kväll är det dags för fjärde och sista avsnittet i SvT av Ordförande Persson.

Gårdagens Godmorgon, världen! i SR handlade om Persson i minst fyra inslag. Margit Silberstein kommenterade och påminde om att det som visas är mycket gamla eller ganska gamla uttalanden. Och ändå kommenteras de ofta utan det tidsperspektivet dessa dagar.

I samma inslag medverkade Göran Hägg. Han är en van panelltyckare från SvT. Men här presenterades han som retoriexpert. Vilket han förvisso också är, men det hans sa hade inte så mycket med docenten Hägg att göra.

Panelen handlade till stor del om Persson, liksom Public Service och i programmets andra timme rymdes också ett inslag om memoarer.

Teveprogrammet Ordförande Persson blir inte - som en del kommentatorer och debattörer - sista ordet och kommer inte att bli det som fasttäller Göran Perssons eftermäle.

Vad som kommer att ges ut eller på annat sätt ges offentlighet längre fram i år och kommande år kan inte helt överblickas och är inte i alla delar känt.

Det som är känt är att Erik Fichtelius intervjuer kommer i bokform och att Göran Persson ger ut sina memoarer.

Räkna med att det finns några som sitter och filar på böcker om Persson. Vilka de nu är får Brygubben säkert möjlighet att återkomma till.

Leif Pagrotsky ligger - som jag trodde - lågt med sina kommentarer. Gudrun Schyman har (väl?) inte dementerat vad Göran Persson påstått att hon sagt och gjort.

Mona Sahlin möblerar om i SAP-toppen och nära medarbetare till hennes företrädare får se sig om efter andra arbetsuppgifter. Jan Larsson som synts snett bakom Persson i de tre tidigare programmen är en av dem.

Har vi fått ett nyord? Att göra en Figge.

Alltså. Först filmen, sen boken. Alltid något. För boken brukar vara bättre än filmen.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: