07 mars 2007

Perssons eftermäle

Sveriges förre statsminister och avgående partiledare för Socialdemokratiska arbetarpartiet Göran Persson har leget jämförelsevis lågt efter förlustvalet i september förra året.

De senaste dagarna har han tydligen blivit mer tillgänglig för medierna. Han har kommenterat ett och annat i dagspolitiken. Och idag låter han Sveriges Radios inrikeskommentator Inger Arenander göra en en längre intervju med honom. Kommenterad av henne och Björn Elmbrant i eftermiddagens SR Studio 1.

Om tio dagar börjar den partikongress där Göran Persson träder tillbaka och en ny partiledare ska väljas. Att det blir Mona Sahlin är redan klappat och klart.

Nu kommer en tid då Göran Perssons eftermäle ska formuleras. Nå, en del är redan formulerat, klippt och redigerat för att veckorna framöver ges offentlighet.

Den 19 mars börjar Sveriges Television det material som Erik Fichtelius samlat på sig efter att återkommande ha intervjuat Göran Persson från det han tillträdde som partiledare och samma år som statsminister 1996. Det blir fyra program.

Jag kommer inte ihåg vad jag har sagt. (...) Han har ett ohyggligt material.

Så säger Persson inför programserien till Dagens Nyheter.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: