11 oktober 2007

Förre detta moderat vill att moderaterna ska fortsätta styra i Svenska Kyrkan

En före detta moderat har fått in sin debattartikel mot moderatledaren Reinfeldt i den allkristna dagstidningen Dagen. Utan partibok läxar han upp spolingen Fredrik:

Det är obegripligt att statsministern visar en så uppenbar brist på historisk känsla och förståelse för vad Svenska kyrkan har gjort och står för i vårt land när han säger att han är redo att klippa alla politiska band med den.

Bengt Olof Dike är en känd förespråkare för det avskaffade statskyrkosystemet och en politisk slugger som under flera år av vissa kyrkliga makthavare fick svängrum nog för att sänka Svenska Kyrkans utbildningscentrum i Sigtuna. När jobbet var gjort avpoliterades Dike utan varken tack eller blombukett.

Dike vill få det till att moderater inte skulle få engagera sig i Svenka Kyrkan längre. Men det är väl en grov missuppfattning? Reinfeldt föreslår att det inte ska leda till uteslutning från partiet om man väljer att ställa upp i t.ex. ett kyrkoråd även utanför en moderatlista. En bra nyordning, som för övrigt Dike personligen närmast skulle ha en fördel av.


Andra bloggar om: , ,

1 kommentar:

Max Hobstig sa...

Vore det inte bättre om Svenska kyrkan styrdes av människor som främst värnar sitt samfund väl och ve och inte sitt partis möjligheter att styra Svea Rike?

Man har ju rätt att undra, i vart fall om man är kristen.

mvh