13 oktober 2007

Nobelpristagare: Doris och Al



Jättekul. I år känner jag till flera av nobelpristagarna. Både Doris och Al. Ja, Doris heter ju egentligen Brigitta Andersson. Det borde Horace Engdahl känna till. Men han kanske inte är någon fan av Jönssonligan.

Mycket bra också att Svenska Akademin återigen vidgar litteraturbegreppet. Med Dario Fo för inte så många år sedan fick teatertexten uppmärksamhet. Och nu filmen. Dessutom en lättsam genre som många människor uppskattar. Som bloggare öppnar sig nu en möjlighet att aspirera på kommande pris. Det borde intre dröja innan Horace Engdahl gläntar på dörren och meddelar att årets pristagare är en bloggare. Varför inte Brygubben? Äntligen!

Al Pacino kunde norrbaggarna namnet på. Inte kallar de honom för Gudfadern! Fast han är ju jättebra i dom filmerna. Inte sant? Lite undrande är jag ändå över varför Pacino ska ha fredspriset. Många av hans filmer är ju rätt våldsamma.

För övrigt konstaterar jag - liksom Spanarna i SR P1 - att människor allt omtalar bemärkta personer med endast förnamn. Det låter trevligt. Möjligen kan man invända att det ibland skulle kunna leda till missuppfattningar och förväxlingar.

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: