01 oktober 2007

Nya chefredaktören: "Dagen är ganska punk"

Annika Lantz ringer upp allkristna dagstidningen Dagens nya chefredaktör Elisabeth Sandlund. Hon undrade hur mycket punk hennes tidning är.

- Jesus gjorde uppror mot makthavare. Det gjorde punken också. Vi vill gå i Jesus fotspår. Alla människor är viktiga och ska få komma till tals och vara värda att lyssna på. Så vi är nog lite punk, svarade Elisabeth Sandlund.

- Hos oss kommer en människor till tals som inte hörs i andra medier, berättade Elisabeth Sandlund. Däremed inte sagt att alla kan skriva och ta bilder. Vi kristna journalister kan det vi säger vi kan göra. Våra journalistika metoder kanske inte är så punkiga.

- Min tidning tillhör inte något etablisemang, hävdade Elisabeth Sandlund. Och vi hävdar något så avvikande som att det är rätt att anstränga sig för att göra gott.

Det blev tal om dresscode i Lantz i P1 och chefredaktör Sandlund skojade till det:

- På vår redaktion har vi ett "kristet utseende" (anm. Namn på ett punkband): kvinnor i kjol nedanför knät och killar i slips. Som chefredaktör står jag i entrén och kolla varje morgon. Det är så jobbigt att jag funderar på att införa uniform.

Punkens gamla ikoner gick det i flera fall illa för. Som för Jesus? Det höll inte Elisabeth Sandlund med om.

- De troende lärda är nog överens att det kunde inte ha gått bättre än det gick för Jesus. Det är de otroende lärda som tvistar, konstaterade bloggande chefredaktör Sandlund.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Elisabeth Sandlund gjorde bra ifrån sig hos Annika Lantz. Men frågan är hur "punkigt" är tidningen Dagen ? Vågar de kritisera/granska makthavare inom Pingströrelsen. Vågar de skriva om kristna palestiniernas situation i Israel/Palestina? men nej nu trampar jag i ett "minfält". "Hårt tryck på palestinas kristna" när får vi en sådan rubrik ?
Läs vad jinge skriver " Den Dagen den sorgen " 07-10-03 http://jinge.se/