27 oktober 2007

Googlande Perssons startsida

SR:s Medierna pratade media med PR-konsulten och före-detta-en-hel-del Göran Persson i förmiddags. I den bok (vad den nu heter ) som Persson skrivit och Bonnier gett ut i veckan fortsätter han den mediekritik han är bekant för.

Han har själv berättat han skrev boken för hand och faxade sidorna till sin förläggare. Eget e-post har han skaffat först i somras.

Att mejlande sparar inte jobb är en myt.

Men intervjun visar att han är mer van vid webben. LRF:s webbsida är hans startsida och under arbetet med egna boken berättar han att det blivit mycket mer googlande än tidigare. När det gäller LRF-sajten så är det säkert inloggad på medlemsnätet som hemmansägare Persson gör sina val och finner sina vägar i den digitala världen.

Göran Persson skriver i sina bok att massmedierna fått både mer och mindre makt. Mer för att journalistiken blivit mer åsiktsdriven, mindre för att kanalerna och titlarna blivit fler. Han utgår från att trenden med fler och oftare digitala kanaler fortsätter och ger de tryckta medierna en mindre betydelse i valet 2010.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Inga kommentarer: