07 oktober 2007

Gör Sverige till ett u-land

På Kunskapsdagarna var Fredrik Härén en av talarna. Hans föredrag sändes av SVT24 och finns i sin helhet på Youtube.
Hans förslag är att göra Sverige till ett utvecklingsland, ett u-land. Hans argument och exempel är i flera fall bestickande. Att de inte är det i alla, räcker inte för att avfärda honom. Att han slutar sitt föredrag med att hylla Niclas Zenntröm gör inte heller att Fredrik Häréns mission för att vi i den gamla världen ska upptäcka den nya.

Här den sista av fem delar i föredraget:

Fredrik Härén utmanar SVT som public service. Om vi ska ha en statlig teve i framtiden så måste något radikalt hända med nyhetsrapporteringen. Flytta fokus från den gamla världen till den nya. Se till att i alla fall de unga i Sverige får en ärlig chans att hänga med i vad som händer i kinesisk och indisk politik, i kultur- och samhällsliv i världens två största länder.

3 kommentarer:

Anonym sa...

WOW!!

Du har helt rätt. Jag vill också se och veta mer om den moderna nya världen och inte den antikt gamla värld som vi lever i.

SHOW US "THE NEW WORLD" FOR THE SAKE OF THE CHILDREN!

Anonym sa...

Är Inte sverige redan ett uland? Eller är det bara de blinda som inte ser det än? Och vem bryr sig om gamla bakåtstävande svenskar och antika svearike? klara dig själv och skit i den sega svensken.
Varför bryr du dig om svea och svenskarna? Förtjänar de din sympati? Sverige kommer mycket snart att vara det mentala uland som man strävar till att göra det till.

Eller som en svensk skulle säga:
"Det går ALDRIG!!"

//Anders

ps.
Hoppas du tjänar bra med pengar på vad du gör.
ds.

Emil H sa...

EgoAnders-
Jag tror inte Fredrik Härén bara är ute efter att tjäna pengar, hade han varit det hade han skött det på annat sätt. Tex inte låtit det filmas och visas gratis runt om på nätet. Nu vill ha förmedla information.